Întrebări frecvente
-
Ce este Parcul Natural Comana?
-
Nu este un parc de aventură, este o arie protejată de interes național, întinsă pe circa 250 kmp, între fluviul Dunărea și București. Zona adăpostește un patrimoniu natural deosebit, cu ecosisteme rare, având o mare diversitate biologică. Aici există Delta Neajlovului (1200ha), cu lacuri și canale și grinduri, iar în fondul forestier (8000ha), rest al vechilor Codri ai Vlăsiei, sunt delimitate două rezervații naturale, pentru protecția bujorului românesc de pădure, respectiv a ghimpeleui pădureț, ambele specii fiind declarate monument ale naturii. În parc sunt identificate 15 tipuri de habitate de interes european (7 specifice zonelor umede), 1153 specii de plante, 31 taxoni de pești (dintre care 1 endemic), 11 specii de amfibieni, 10 de reptile, 212 de păsări, 40 de mamifere (din care 6 lilieci) și 146 specii de nevertebrate (determinate până acum).
-
Este deschis parcul în weekend?
-
DA, aria protejată Parcul Natural Comana este deschisă pentru vizitare NON STOP, chiar și în timpul sărbătorilor legale.
-
Programul de lucru cu publicul la sediul Administrației Parcului Natural Comana este următorul:
-
Luni – Joi :10:00 – 15:00
-
Vineri :10:00 – 12:00
-
Sâmbătă – Duminică : ÎNCHIS
-
-
Este permis accesul cu animale de companie în parc?
-
Da, însă doar cu următoarele condiții:
-
pe traseele turistice marcate,
-
cu lesă,
-
cu botniță în condițiile legii,
-
cu prezentarea carnetului de sănătate din care să rezulte că animalul este deparazitat și vaccinat anti-rabic.
-
-
Pentru vizitarea parcului se achită bilet de vizitare?
-
Da, plata tarifului de vizitare este de 5 lei/zi/persoană și este obligatorie. Vezi aici modalitățile de plată.
-
Copiii trebuie să plătească tariful de vizitare?
-
Copiii cu vârsta mai mică de 14 ani beneficiază de gratuitate.
-
Oferiți servicii de cazare și masă?
-
Nu, acest gen de servicii este oferit deocamdată numai de operatorii turistici și restaurantele din zonă. Administrația Parcului Natural Comana reprezintă o instituție publică responsabilă cu managementul ariei protejate, în principal cu scopul protejării și conservării biodiversității.
-
Este permis accesul cu biciclete în parc?
-
Da, este permis accesul cu biciclete, atât de tip clasic cât și electric, dar doar pe traseele turistice marcate, pe drumurile publice și pe drumurile forestiere și agricole deschise circulaţiei publice.
-
Este permis accesul cu ATV-uri în parc?
-
Accesul este interzis în afara drumurilor publice atât pentru ATV-uri cât și pentru celelalte vehicule ce utilizează motoare bazate pe combustibili fosili.
-
Este permis pescuitul în Balta Comana?
-
NU! Balta Comana este inclusă în zona de protecție integrală a parcului, iar pescuitul aici este strict interzis și sancționabil conform legii!
-
Se poate face grătar în parc?
-
Nu, în parc nu exista locuri special amenajate pentru grătar, iar aprinderea focului în afara acestora este ilegală.
-
Este permisă camparea în parc?
-
Pe raza parcului nu exista nici o zonă permanentă special amenajată pentru campare, iar camparea în zone neamenajate este interzisă de lege.